La creixent preocupació pel medi ambient també es nota a taula. Cada vegada hi ha més gent que coneix un altre tipus de producció alimentària, més respectuosa amb la natura i també amb la salut de les persones. Encara fa poc temps que convivim amb aquest concepte, i potser genera alguns dubtes. Què és l’alimentació ecològica?
Aquesta teoria es tradueix en una cadena de producció alimentària diferent de la convencional. La primera baula comença al camp. En el cas de l’agricultura, canvia el temps de maduració dels fruits i com s’eviten les plagues. Nacho Moreno, enginyer agrònom de Can Carlets, ens explica les principals diferències entre el cultiu ecològic i el convencional.
La cadena continua als supermercats que ofereixen aliments ecològics. A Barcelona es poden trobar desenes d’aquests establiments. L’oferta ecològica de la ciutat es completa amb diversos restaurants especialitzats en aquesta alimentació.
L’última baula són els consumidors. El 51% dels catalans ha consumit productes ecològics. Les raons de compra dels productes ecològics són la salut (59%), la qualitat (31%) i el sabor (26%).
Després de fer un petit qüestionari a 10 consumidors
de productes ecològics, extraiem les següents conclusions:
- El perfil del consumidor és una persona de mitjana edat (de 40 a menys de 65 anys), que treballa i amb estudis.
- La majoria consumeix verdura. Seguidament, apareix la fruita , els cereals i els làctics.
- El que més costa de trobar és la carn i el vi.
- Les paraules més anomenades per definir aquest tipus de producte són sa, qualitat, sense productes químics, proximitat i car. Aquest darrer és l’únic inconvenient que troben els consumidors respecte els productes ecològics.
Agricultura ecològica: de l'arbre a la taula por Ana Moreno, Laura Díaz, Meritxell Hernández se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada