dilluns, 23 de gener del 2012

Agricultura ecològica: de l'arbre a la taula


La creixent preocupació pel medi ambient també es nota a taula. Cada vegada hi ha més gent que coneix un altre tipus de producció alimentària, més respectuosa amb la natura i també amb la salut de les persones. Encara fa poc temps que convivim amb aquest concepte, i potser genera alguns dubtes. Què és l’alimentació ecològica?

   


La cadena continua als supermercats que ofereixen aliments ecològics. A Barcelona es poden trobar desenes d’aquests establiments. L’oferta ecològica de la ciutat es completa amb diversos restaurants especialitzats en aquesta alimentació.  



L’última baula són els consumidors. El 51% dels catalans ha consumit productes ecològics. Les raons de compra dels productes ecològics són la salut (59%), la qualitat (31%) i el sabor (26%). 

Després de fer un petit qüestionari a 10 consumidors de productes ecològics, extraiem les següents conclusions:
  • El perfil del consumidor és una persona de mitjana edat (de 40 a menys de 65 anys), que treballa i amb estudis.
  • La majoria consumeix verdura. Seguidament, apareix la fruita , els cereals i els làctics.
  • El que més costa de trobar és la carn i el vi.
  • Les paraules més anomenades per definir aquest tipus de producte són sa, qualitat, sense productes químics, proximitat i car. Aquest darrer és l’únic inconvenient que troben els consumidors respecte els productes ecològics.

Licencia Creative Commons
Agricultura ecològica: de l'arbre a la taula por Ana Moreno, Laura Díaz, Meritxell Hernández se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 Unported.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada